MSKÜ Çocuk Atölye Günleri 2

21-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı ve Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile “Çocuk Atölye Günleri 2” çalıştayı düzenlenmiştir. Çalıştayın ana teması “Muğla, tarih ve doğa” olarak belirlenmiştir. Çalıştaya, Cumhuriyet Ortaokulu, Menteşe Şehit Jandarma Binbaşı Kıvanç Cesur Ortaokulu, TOKİ Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz Ortaokulu,  Düğerek Şehit İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu ve Menteşe Borsa İstanbul Ortaokulundan sanata ilgi duyan 40 öğrenci katılmıştır. Bu kapsamda katılımcılarla birlikte resim, baskı resim, heykel, video animasyon ve ebru alanlarında atölye çalışmaları düzenlenmiştir. Atölye çalışmaları Prof. Dr. Lale ALTINKURT, Doç. Abdullah Cem ÖZAL, Doç. Dr. İnci BULUT KILIÇ, Doç. Dr. Ayça SESİGÜR,  Öğr. Gör. Çetin ÇELEBİ ve Arş. Gör. Dr. Umut REYHANLI tarafından yürütülmüştür. Etkinliğin her aşamasında Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri katkı sağlamışlardır.
Çalıştayın amacı ortaokul düzeyindeki öğrencilerin tarih boyunca farklı medeniyet ve kültürlere ev sahipliği yapan Muğla’nın kültürel mirasına karşı farkındalıklarını arttırmak, öğrencilerin içinde yaşadığı şehrin tarihi dokusu ve doğası karşısında bilinçli birer izleyici olmalarını sağlamak ve bu mirastan esinlenerek sanatın farklı ifade olanaklarını deneyimlemelerini sağlamaktır. Yapılan etkinliklerle, öğrencilerin yaratıcı düşünme becerilerinin geliştirilmesi, doğa ve çevre bilincinin güçlenmesine katkı sağlanması, görsel sanatlar öğretmen adayları ile ortaokul öğrencilerini, güzel sanatlar eğitimi bölümü atölyelerinde bir araya getirerek sanata ilgi duyan öğrencilerin alana özgü mekânlarda deneyim yaşamalarının sağlanması amaçlanmıştır. 
İki gün süren atölye çalışmaları Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Kopya Heykeltıraşlık Eserleri Müzesi ziyareti etkinliğiyle başlamıştır. Etkinlikte Muğla’nın tarihöncesi çağlardan, antik çağ kültürüne ve günümüze uzanan tarihsel sürecine ilişkin etkinlikler ışığında bilgi verilmiş ve öğrencilerin atölye çalışmalarına yönelik hazırlık yapmaları sağlanmıştır. Müze ziyareti sonrası belirlenen tema çerçevesinde Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalında atölye çalışmaları yapılmıştır. 
Etkinlikte yapılan çalışmalar 24 Mayıs 2024 tarihinde MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi fuayesinde açılan bir sergiyle izleyiciyle buluşmuştur. Sergi açılışı Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gülce COŞKUN ŞENTÜRK ve Resim-İş Eğitimi Anabilim Başkanı Doç. Dr. İnci BULUT KILIÇ’ın konuşmalarıyla gerçekleştirilmiş, Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Osman Raşit IŞIK ve Dekan yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Şeyda Selen ÇİMEN tarafından etkinliğe katılan öğrencilerin belgeleri takdim edilmiştir.  Öğr. Gör. Özlem ASLAN yönetiminde Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Korosu bir dinleti düzenleyerek etkinliğe katkı sağlamıştır. Etkinlik sergisi 31 Mayıs 2024 tarihine kadar MSKÜ AKM fuaye alanında sergilenmeye devam edecektir.
 

Son Güncelleme Tarihi : 29.05.2024 09:47 Okunma Sayısı : 172

Son Haberler