Fakültemiz öğrencilerinden "Youtuber Öğretmenler" projesi

Youtuber Öğretmenler

2018 Yılında Topluma Hizmet Dersi kapsamında fakültemiz Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri Doç. Dr. Sayım AKTAY önderliğinde "Youtuber Öğretmenler" çalışmasını başlatmıştır. Bu kapsamda Youtube üzerinde açılan Youtuber Öğretmenler kanalı üzerinden ilkokul öğrencileri için öğretim videoları çekmeye başlamıştır. Bu topluma hizmet projesi her yıl yeni öğrencilerle devam etmiştir. Böylece ilkokul öğrencileri ve aileler ilkokul ders konularının öğretimi konusunda bu videoları izleyerek konuları öğrenebilmektedir. Öğrencilerimiz hem öğretmenlik becerilerini geliştirmiş hem de tüm Türkiye'deki ilkokul öğrencilerine ve ailelerine katkı sağlamıştır.

Videoları oluşturmak için Topluma Hizmet dersinin ilk haftasında Sayım AKTAY tarafından öğrencilere video çekimi, kesme, birleştirme, ses ekleme, görsel ya da altyazı ekleme gibi konularda eğitim verilmiştir. Böylece bu tür konularda eksiği olan öğrenciler teknolojik eksikliklerini gidererek öğretim videolarını çekebilecek duruma gelebilmiştir. Katkı sağlayan tüm öğrenciler yıllara göre http://sayimaktay.com/topluma-hizmet.php adresinden görülebilmektedir.

Youtuber Öğretmenler kanalında Türkçe, Matematik, Hayat Bilgisi gibi tüm derslere yönelik öğretim videoları bulunmaktadır. Video yorumlarına bakıldığında öğrencilerin buradan çalıştıkları ve sınavlardan yüksek puanlar aldıklarına ilişkin yorumlar yaptıkları görülebilmektedir. Youtuber Öğretmenler kapsamındaki içeriklerin şu ana kadar 1.7 Milyon civarında öğrenci ve aileye ulaşarak katkı sağladığı görüldüğünde öğrencilerimizin başarılı işler yaptığı görülmektedir. Aşağıda örnek bir öğretim videosunu izleyebilirsiniz. https://www.youtube.com/watch?v=c93YAwFguDU

 

Son Güncelleme Tarihi : 18.08.2020 14:33 Okunma Sayısı : 1137

Son Haberler