Eğitim Fakültesi "2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış Programı" Gerçekleştirildi

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Eğitim Fakültesi "2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Akdemik Açılış Prtogramı" gerçekleştirildi. Açılış Töreni'ne Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Muğla il protokolü, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Duman, Üniversitemiz personeli ve çok sayıda öğrenci ile aileleri katıldı.
Üniversitemiz Atatürk Kültür Merkezinde yapılan açılış töreninde konuşan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Duman, eğitimde yenilikçi öğretmenlerin önemine değinerek Üniversitemiz Eğitim Fakültesinin bu amaç doğrultusunda müfredat oluşturulduğunu ve buna yönelik bilimsel etkinlikler düzenlendiğinin altınız çizdi.
Açılış programında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Hüseyin Çiçek ise;  "Yönetime geldiğimiz günden itibaren öncelikli hedefimiz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ni bulunduğu noktadan daima ileriye taşıyarak dinamik, üretken ve yenilikçi bir üniversite konuma getirmek oldu. Biz bu hedefi gerçekleştirirken gördük ki asıl olan Üniversitemizi tercih eden öğrencilerin niteliklerinin yüksek olması gerekiyor. Yani başarılı, yaratıcı, eleştirel düşünen, özgüveni yüksek bir nesil ile amaçladığımız ivmeyi daha kolay yakalayabiliriz. Peki, böyle bir nesil nasıl inşa edilir? İşte her daim sonsuz güvenimi kazanan öğrencilerimi şu an açılışını yaptığımız yenilikçi öğretmenler yetiştirdiler bundan sonra da yetiştirecekler. Bu çerçevede Eğitim Fakültemize, Milli Eğitim politikalarımız ışığında ve evrensel bilimsel gelişmelere paralel olarak ayrı bir önem atfediyorum. Çünkü eğitim, erken yaşlardan başlayarak yaşamın sonuna kadar devam eden bir süreçtir. Eğitimciler çocuklarımızı belirli bir yaşa kadar bilginin ışığıyla donatarak bizlere yani yükseköğretime teslim etmektedirler. Yani bu bir bayrak yarışıdır. Bu anlamda iyi öğretmen yetiştirmek, başarılı öğrenciler manası taşımaktadır. Bu yıl Eğitim Fakültemizin gerçekleştirdiği çalıştaylar, sertifika programları gösteriyor ki Üniversitemiz Eğitimde 2023 vizyonuna şimdiden erişmiş durumda. Rahatlıkla ifade edebilirim ki geldiğiniz Üniversite ayakları yere basan, bastığı kültürel, tarihi ve bilimsel mirasın gücüyle geleceğe koşan bir üniversitedir" şeklinde konuştu.
Açılış programının ardından fuaye alanında Eğitim Fakültesi öğrencilerinin kurduğu stantları ziyaret eden Üniversitemiz Rektörü öğrencilerle sohbet ederek, öğrencilerin çalışmaları hakkında bilgi aldı.



 

Son Güncelleme Tarihi : 02.10.2019 11:51 Okunma Sayısı : 1208

Son Haberler