"Öğretmenlik Uygulaması II veya Okullarda RPD Uygulamaları II" Dersini Alacak Öğrenciler (Gelen Öğrenciler ve Giden Öğrenciler)

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Öğretmenlik Uygulaması Dersi Hakkında

Yüksek Öğretim Kurumu Kahramanmaraş merkezli depremin ülkemiz genelindeki etkileri, depremden etkilenen vatandaşlarımız ile öğrencilerimizin barınma durumları, sosyal koşullar ve sürdürülebilir öğretim süreçleri gibi faktörlerin değerlendirilmesi neticesinde 22.02.2023 tarihli açıklamasında 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılına mahsus olmak üzere Eğitim Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve İlahiyat/İslami İlimler Fakültesi Lisans Programlarında yer alan "Öğretmenlik Uygulaması ve Okullarda RPD Uygulamaları" derslerini öğrencilerin bulundukları illerde yapılabilmesine olanak sağlamıştır.  (Açıklamaya https://www.yok.gov.tr/Sayfalar/Haberler/2023/yuksekogretim-kurumlarimizda-2022-2023-bahar-yariyili-egitim-ve-ogretimine-iliskin-sorular-ve-cevaplar-2.aspx adresinden ulaşabilmektedir.)

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve İslami İlimler Fakültesi son sınıf öğrencileri talepleri halinde bu dersleri bulundukları illerdeki üniversitelerden alabileceklerdir. Öğrenciler diğer derslerini üniversitemizden uzaktan eğitim yolu ile almaya devam edeceklerdir.  Bu durumdaki öğrencilerimizin söz konusu dersleri almak istedikleri üniversiteye başvuru yaparak kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Bu durumdaki öğrencilerimizin dilekçe (Dilekçe MSKÜ Öğrencileri İçin Dilekçe öğrencileri İçin TIKLAYINIZ.) ile bağlı bulundukları fakülte öğrenci işlerine taleplerini bildirmeleri gerekmektedir. Başvurular 27.02.2023-1.03.2023 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde yapılacaktır.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencisi olup bu dersleri Muğla’da almak isteyen öğrencilerimiz ders kaydı haricinde herhangi bir işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır.

Diğer illerdeki Yüksek Öğretim Kurumlarının Eğitim Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ve İlahiyat/İslami İlimler Fakültesi son sınıf öğrencileri Öğretmenlik Uygulaması ve Okullarda RPD Uygulamaları derslerini Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinden alabileceklerdir.  Söz konusu derslerin uygulama bölümleri Muğla İl Merkezinde bulunan okullarda yapılacak olup derslerin teorik bölümleri uzaktan eğitim (senkron) yolu ile yapılacaktır. Yalnızca öğrenci kabulüne açık programlara başvuru yapılabilecektir.  Başvurular 27.02.2023-1.03.2023 tarihleri arasında mesai saatleri içerisinde yapılacaktır. Söz konusu öğrenciler taleplerini dilekçe ile (Dilekçe Diğer Üniversite Öğrencileri İçin TIKLAYINIZ.) Muğla Sıtkı Koçman Üniversite’nin ilgili fakültesinin öğrenci işleri bürosuna yapacaklardır.  Başvurular Öğretmenlik Uygulaması Yönergesi’ne istinaden Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okulların fiziki kapasitesi ve MEB tarafından verilen Öğretmenlik Uygulaması Danışmanlığı Eğitimi Kurs Belgesine sahip öğretmen sayısı, ilgili fakültelerde öğretmenlik uygulaması dersini yürütecek öğretim elemanı sayısı dikkate alınarak değerlendirilecektir.

Öğrenci kabulüne açık programlar listesi
Fakülte Program

Prof. Dr. Fatma İLKER KERKEZ, Spor Bilimleri Fakültesi
Prof. Hammet ARSLAN, İslami İlimler Fakültesi