Kitle İletişimi Araçları ve Dil Kirliliği

2020-2021 dönemi Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı son sınıf öğrencileri ve Türkçe Eğitimi Anabilim dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Sibel Turhan TUNA’nın katkılarıyla Kitle İletişimi ve Türkçe dersi kapsamında hazırlanan afişler Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Muğla İli ve İlçelerindeki tüm ortaokullarda sergilenmeye değer bulunmuştur. Serginin ilk ikisi, Menteşe ilçesinde pilot okul olarak belirlenen Final Akademi ve Şahidi Ortaokullarında 21. 04. 2022 tarihinde gerçekleştirilmiştir.  Adı geçen okullarda etkinliği temsilen Doç. Dr. Sibel Turhan TUNA, Araş. Gör. Dr. Handan Çelik, Türkçe Eğitimi Anabilim dalı 1. Sınıf ve 4. Sınıf öğrencileri, 2021-2022 eğitim öğretim yılı Türkçe Öğretmenliği Anabilim Dalı mezunları katılım sağlamıştır. Etkinlikte sergilenen afişler, “Kitle İletişimi Araçları ve Dil Kirliliği” bağlamında adı geçen okullardaki öğrencilere tanıtılmış, ana dili koruma konusuna dikkat çekilmiştir. Böylece ana dil Türkçenin korunmasıyla ilgili farkındalık sağlanmıştır.

Son Güncelleme Tarihi : 26.04.2022 17:21 Okunma Sayısı : 1076