ÇİM-Çocuk İzlem Merkezi'ne İnceleme Gezisi

Eylül ayında Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açılan ÇİM Çocuk İzlem Merkezi'ne Öğr. Gör. Tevfik Fikret Coşkun Okul Öncesi Öğretmenliği öğrencileriyle inceleme gezisi yaptı.

ÇİM, cinsel istismara uğramış çocukların, adli ve tıbbi işlemelerinin, alanında eğitimli kişilerden oluşan bir merkezde tek seferde gerçekleştirilmesini temin etmek amacıyla hizmet veriyor.

ÇiM bünyesinde adli tip uzmanı, çocuk psikiyatri uzmanı, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve yardımcı sağlık personeli görev yapıyor.

İstismara uğrama şüphesi altındaki mağdur olan çocukların, psikolojik anlamda kalıcı bir hasar olmadan bilgilerinden yararlanabilmek adına; tıbbi müdahale, ifade alma, adli muayene ve diğer her türlü soruşturma işlemeleri tek merkezde yapılıyor ve gerektiğinde de psikolojik rehabilitasyon desteği sağlanıyor.

Fakültemize bu imkanı sağlayan ÇİM yetkililerine teşekkür ediyoruz.

Son Güncelleme Tarihi : 22.12.2022 17:25 Okunma Sayısı : 665