Müzik Eğitimi Anabilim Dalımız Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu Kullanım Hakkına Sahip Programlar arasına girmiştir

Müzik Eğitimi Anabilim Dalımız Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ) Logosu Kullanım Hakkına Sahip Programlar arasına girmiştir.
Mezunların diplomaları ile belgelerini kullanarak hem yurt içinde hem de yurtdışında eğitim ve istihdam fırsatlarına erişimlerinin kolaylaşması amacıyla hazırlanan Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi (TYÇ); ilk, orta ve yükseköğretim dâhil genel, mesleki ve akademik eğitim ve öğretim programları ve diğer öğrenme yolları ile kazanılan yeterliliklerden kalite güvencesi sağlanmış olanları kapsayan Ülkemize özgü ulusal yeterlilik çerçevesidir. TYÇ, Türkiye'deki tüm diploma, belge ve sertifikalar arasından kalite güvencesi sağlanmış olanları tutarlı ve anlaşılır bir sistemle yeniden tanımlamayı, derecelendirmeyi, böylelikle hareketliliği mümkün kılmayı amaçlamaktadır.
06.12.2023 tarihinde yapılan 44'üncü Türkiye Yeterlilikler Çerçevesi  (TYÇ)  Kurulu toplantısında alınan kararlar doğrultusunda Müzik Eğitimi Anabilim Dalımız mezuniyet belgeleri, diploma ekleri ve transkriptlerinin üzerinde TYÇ logosunun kullanım hakkına sahip programlar arasına girmiştir. Bu gelişme ile beraber mezun olan öğrencilerimizin yurtdışında diplomalarının daha hızlı tanınması ve mezunlarımızın istihdam edilme imkânları önemli ölçüde artacaktır.
Türkiye Yükseköğretim Yeterlilikler Çerçevesi (TYYÇ) ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Son Güncelleme Tarihi : 26.04.2024 16:06 Okunma Sayısı : 135

Son Duyurular