ÖNEMLİ! 2013-2014 YAZ DÖNEMİ GİRİŞLİ PEDAGOJİK FORMASYON ÖĞRENCİLERİ - ÖĞRETMENLİK UYGULAMASI DERSİ MUAFİYET DUYURUSU

ÖNEMLİ!

2013-2014 Yaz Dönemi II. Dönem Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı PFD 4006 Öğretmenlik Uygulaması Dersi Muafiyeti İçin Eksik Belgeyle Başvuran Öğrencilerin, Eksik Belgelerini

13 Ekim 2014 Pazartesi Gününe Kadar Tamamlamaları İçin Duyuru

2013-2014 Yaz Dönemi II. Dönem Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı’nda yer alan PFD 4006 Öğretmenlik Uygulaması dersi için “Geçici Muafiyet Listesi” daha önce ilan edilmişti.

Geçici Muafiyet Listesi, programda kayıtlı olan öğrencilerin PFD 4006 Öğretmenlik Uygulaması dersi için muafiyet başvuru belgeleri bakımından, “Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esaslar” kapsamında incelenmiş olup, öğrencilerin Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan alıp, Pedagojik Formasyon Bürosuna teslim ettikleri belgelerin bazılarında özel/kamu eğitim-öğretim kurumlarının adı açık olarak belirtilmiş, bazılarında ise belirtilmemiştir. Yapılan çalışmalarda, bazı öğrencilerin Pedagojik Formasyon Bürosuna teslim ettikleri SGK belgelerindeki bilgilerden, özel/kamu eğitim-öğretim kurumlarında öğretmen olarak çalışıp çalışmadıkları tespit edilememiştir.

Bilindiği gibi öğrencilerin, PFD 4006 Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf olabilmeleri için en az iki dönem özel/kamu eğitim-öğretim kurumlarında öğretmenlik yapmaları şarttır ve öğrencilerin bunu belgelendirmesi gerekmektedir. Bu sebeple, aşağıda yer alan “Belgeleri Eksik Olanlar Listesi”nde adı-soyadı bulunan öğrencilerin PFD 4006 Öğretmenlik Uygulaması dersinden muaf olabilmeleri için hangi kamu/özel eğitim-öğretim kurumunda ve hangi tarihler aralığında (en az iki dönem) öğretmen olarak çalıştıklarını belgelendirmeleri gerekmektedir.

Öğrencilerin hangi kamu/özel eğitim-öğretim kurumunda öğretmen olarak çalıştıklarına dair, içinde çalışılan eğitim-öğretim kurumunun açık kimliğinin ve çalışılan tarih aralıklarının (en az iki dönem öğretmen olarak çalıştıklarının) belirtildiği resmi-onaylı belgelerini, 13 Ekim 2014 Pazartesi günü mesai bitimine (17.30) kadar Pedagojik Formasyon Bürosu’na teslim etmeleri gerekmektedir.  (İçinde, çalışılan eğitim-öğretim kurumunun açık kimliğinin ve çalışılan tarih aralıklarının (en az iki dönem) öğretmen olarak çalıştıklarının belirtildiği özel/kamu eğitim-öğretim kurumlarının resmi-onaylı belgeleri kabul edilecektir.)

Kesin listeler, 14 Ekim 2014 Salı günü ilan edilecek ve öğrencilerin uygulama yapacakları okullar ve uygulama öğretmenlerinin isimleri web sitemizde ilan edilecektir.

Söz konusu tarihe kadar eksik belgelerini teslim etmeyenlerin muafiyet başvuruları kabul edilmeyecektir. Yanlış beyanda bulunanlar hakkında ise yasal işlemler başlatılacaktır.

1.     1. Muafiyet Kesin Listesi

2.     2. Belgeleri Eksik Olanlar